SI
Show menu

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine La Storia (v nadaljevanju ' trgovina '), so sestavljeni :

 1. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in njegovimi dopolnili
 2. Po priporočilih GZS
 3. V skladu z mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje

Spletno trgovino upravlja podjetje IME IN PRIIMEK, FIRMA, NASLOV FIRME  ki je tudi ponudnik storitve e-poslovanja (v nadaljevanju ' ponudnik ').
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje trgovine, pravice uporabnika (v nadaljevanju ' kupec ') in ponudnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Kupec ob prijavi v sistem trgovine La Storia, pridobi Uporabniško ime in Geslo s katerim se prijavlja v trgovino in ki hkrati unikatno povezujeta uporabnika z vsemi opravili, ki jih počne v trgovini.
Trgovina je namenjena vsem fizičnim in pravnim osebam. Izbiranje in naročanje se izvaja med naborom izdelkov, ki so vam na voljo v seznamih izdelkov. Možno je tudi naročiti izdelke, ki niso v naboru izdelkov, vendar le pod pogoji, ki so navedeni v trgovini. Vsi izdelki iz nabora so na voljo do odprodaje zalog. Veljavnost cen za naročeno blago je na dan oddanega naročila, izvedenega v trgovini, za izdelke, ki so na zalogi. Ko ponudnik, kupcu potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrditvi naročila, na elektronski naslov, naveden ob prijavi), se šteje, da je kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem sklenjena in začnejo veljati vsi pogoji, tako za ponudnika, kakor za kupca.

Cene izdelkov

Vse cene, ki so objavljene v trgovini, so navedene v denarni enoti Evro (€), ter že vključujejo 22% oziroma 9,5% davek na dodano vrednost (v nadaljevanju ' DDV '). Cene veljajo do preklica ali spremembe cen v trgovini, ter do odprodaje zalog in veljajo le za nakup preko spletne trgovine. 

Način plačila in plačilni pogoji

Trgovina omogoča sledeče plačilne pogoje:

 1. z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja ali lokaciji navedeni v trgovini - spletna cena brez cene dostave
 2. z gotovino ob prevzemu na naslovu specificiranem v naročilu - spletna cena in cena dostave
 
Vračilo blaga in odstop od pogodbe

Kupec, ki je naročil izdelke v spletni trgovini LaStoria (www.lastoria.si), v primeru, da želi od nakupne pogodbe odstopiti iz kakršnegakoli razloga ali z naročenimi izdelki ni zadovoljen ima možnost, da v roku 14 dni od prejema izdelka sporoči našem podjetju, pisno ali na elektronski naslov podjetja, da odstopa od pogodbe, brez navajanja razlogov za svojo odločitev. 
V roku 30 dni od oddaje le tega sporočila, mora kupec vrniti naročen izdelek na lastne stroške,  skupaj z kopijo prejetega računa, upoštevajoč sledeče pogoje:

 1. Izdelek mora biti nerabljen in v nespremenjenem stanju
 2. Izdelek ne sme imeti poškodovano embalažo
 3. Količina izdelka v embalaži mora biti enaka navedeni teži na embalaži (nespremenjena)

V primeru, da pride do zgoraj navedenih razlogov, se ob upravičenosti, kupcu v 30 dneh vrne vrednost izdelka.

Dostava

Ponudnik se obvezuje, da bo blago dostavil v dogovorjenem roku, razen v primerih, ko je trajanje dostave moteno na strani dostavljavca.
Ponudnik si pridržuje pravico izbire in menjave dostavljavca, da s tem učinkoviteje in ceneje izvaja dostavo kupcu. Trenutni dostavljalec je Pošte Slovenije. Cena poštnine znaša 3,84 €, strošek plačila po povzetju je 1,45 €.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik je zavezan k varovanju vseh osebnih podatkov kupca ali osebe, ki je zaradi kakršnega koli razloga v trgovini vpisala poštni naslov in jih bo uporabljal le za potrebe izvedbe naročila, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, predračunov in računov, ter za morebitno komunikacijo s zgoraj navedenimi osebami. 
Sam kupec je odgovoren za varovanje svojega uporabniškega imena in gesla, saj preko le teh lahko nepooblaščene osebe dobijo njegove osebne podatke. V primeru kraje ali posredovanja uporabniškega imena in gesla drugim osebam, ponudnik ni več odgovoren za morebitno posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam.
Kupec se z nakupom v spletni trgovini La Storia  ali s tem, ko se je vpisal s svojim elektronskim naslovom v spletni trgovini, strinja s prejemanjem informativnega gradiva. Kupčevi osebni podatki, ne bodo v nobenem primeru predani ali posredovani nepooblaščenim osebam.

Komuniciranje

Ponudnik bo z uporabnikom stopal v stik, le prek sredstev komunikacije na daljavo.
Uporabnik ima možnost, da te stike prekliče.

Informativno gradivo vsebuje:

 1. Obrazložen način, kako se odjaviti od prejemanja informativnega gradiva, kar bo ponudnik spoštoval
 2. Jasno oznako, da so oglasna sporočila
 3. Razvidnost pošiljatelja
 4. Akcijske in promocijske ter tržne tehnike bodo jasno označene

Uporabnik lahko pošilja kritike, predloge in ideje ponudniku, le te pa morajo biti spoštljive in po pravilih lepega obnašanja.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se zavezuje, da se bo po svojih najboljših močeh trudil zagotavljati pravilnost in točnost podatkov, ki so objavljeni v trgovini. V primerih, ko pa tudi ponudnik predhodno ne ve za morebitne spremembe lastnosti izdelkov, roka dobave ali cene, zaradi prehitrih sprememb na tržišču, se obvezuje, da bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj, ki jih napišejo obiskovalci trgovine.
Ponudnik se zavezuje, da bo mnenja pred objavo pregledal in zavrnil tista, ki vsebujejo zavajajoče ali žaljive navedbe, ter tista, ki vsebujejo očitne neresnice. Prav tako ponudnik ne odgovarja za informacije vsebovane v mnenjih in se odvezuje vsake odgovornosti, ki izvira iz mnenj.
 
Pritožbe in spori
 
Ponudnik mora v petih delovnih dneh, potrditi kupcu, da je prejel pritožbo, obvestiti kupca, kako dolgo jo bo obravnaval, ter ga sproti obveščati o poteku postopka. Ponudnik bo kupca obvestil tudi o postopku obravnave pritožbe ter kdo je oseba (e-pošta in telefonska številka), ki vodi postopek pritožbe.
Za vse pravne spore je pristojno Sodišče v Ljubljani.

Ker smo pa tudi mi ljudje, je naša želja rešiti morebitne spore sporazumno, pri čemer se obvezujemo, da se bomo potrudili, kolikor bo v naši moči.